Pandestegt sommerbuk med grønne asparges og stegte kartofler

Af Niels Søndergaard

Pandestegt sommerbuk

  1. Fileten, inderlår, eller yderlår krydres med peber og salt og brunes ved hård varme i olivenolie på en god jernpande i et par minutter, eller indtil den har en god sprød stegeskorpe.
  2. Herefter overhældes den med rødvin, fløde og vand
  3. En håndfuld frisk hakket timian og et fed hvidløg skæres i papirtynde skiver og tilsættes
  4. Der skrues ned for varmen, og retten simrer få minutter, indtil sauce får en cremet konsistens, og kødet er ligeså blødt som tommelfingerblommen, når pege- og tommefingerspids mødes
Grønne asparges
  1. Kom friske grønne asparges i et ildfast fad og hæld lidt god olivenolie på og kom friskkværnet peber henover
  2. Sæt det ind i en 200 grader varm ovn i 2-3 min. Server straks
Stegte kartofler:
  1. Kartoflerne koges i kraftigt saltet vand i 10 minutter
  2. Vandet hældes fra, og kartoflerne steges i olivenolie på en pande i ca. 5 minutter sammen med friskhakket kørvel og timian, indtil de har fået en sprød mørkebrun skorpe. Kartofler saltes lige inden servering

Velbekommen

 
 

Pandestegt sommerbuk med grønne asparges og stegte kartofler.JPG

Website Design By Vivid in Jacksonville, Florida